Warmtescan

Wat is een warmtescan?

Gebrekkige isolatie kan zorgen voor vochtvorming en schimmel in muren en houtrot in vloeren en daken. Voor u het weet lopen de kosten voor reparatie en uw energierekening hoog op.

Een warmtescan detecteert waar warmte uit de woning verloren gaat en brengt duidelijk in kaart op welke plaatsen uw woning geïsoleerd dient te worden. Door de gebreken in uw woning tijdig te signaleren, bespaart u een hoop geld – u komt niet voor vervelende verrassingen te staan.

Uw woning isoleren begint met een warmtescan

orange check markGa warmteverlies tegen en bespaar tot 40% op uw energierekening
orange check markBrengt gebreken in de isolatie nauwkeurig in beeld
orange check markGerichter besluit nemen over welk deel van uw woning geïsoleerd moet worden
orange check markSnel geregeld

De meest voorkomende plaatsen waar isolatiegebreken kunnen voorkomen:

Gebrekkige isolatie kan zorgen voor vochtvorming en schimmel in muren en houtrot in vloeren en daken. Voor u het weet lopen de kosten voor reparatie en uw energierekening hoog op. Een warmtescan detecteert waar warmte uit de woning verloren gaat en brengt duidelijk in kaart op welke plaatsen uw woning geïsoleerd dient te worden.

Ramen/Kozijnen

Vloeren/Kruipruimte

Spouwmuren

Daken

Hoe werkt een warmtescan?

Onze adviseur maakt gebruik van een speciale warmtebeeldcamera die infrarode warmtestraling vastlegt. Hiermee wordt een foto van uw huis gemaakt dat aan de hand van kleurverschillen een helder beeld weergeeft van de temperatuurverschillen rondom uw huis.

De scan brengt in kaart waar de meeste warmte uit uw huis ontsnapt. Zo weet u precies welke delen van uw huis isolatie behoefte hebben aan isolatie.

Waarom een warmtescan maken?

Een warmtescan maken kan verschillende redenen hebben. Zo kan het zijn dat uw woning last heeft van warmteverlies, tocht, lekkages en vocht. Dit kan komen door slechte of ontbrekende isolatie in uw woning. Door een warmtescan van uw woning te maken, spoort u de oorzaak van deze problemen op om deze gericht aan te pakken.

Een warmtescanner kan de volgende problemen in uw woning opsporen:

  • Warmteverlies/Koudebruggen
  • Lekkages
  • Overmatige warmteontwikkeling door bijvoorbeeld te sterke isolatie

Voorwaarden voor het maken van de warmtescan

Warmtescans geven alleen een betrouwbaar beeld, als het temperatuurverschil tussen buiten en binnen 10-15 graden is. Wij voeren de warmtescan daarom uit tussen de periode oktober t/m maart.

Bij regenachtig weer, te zonnig weer en/of veel wind is het niet mogelijk om betrouwbare beelden te maken. Voor een accurate warmtescan vragen wij u om 2 tot 3 uur voor de opname uw verwarming in alle kamers op minimaal 20 graden te krijgen. Daarnaast dient u alle gordijnen/lamellen/luxaflex en dergelijke te openen en de ventilatieroosters te sluiten.

Wilt u meer weten? Wij helpen u graag op weg!

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:30 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday