EPS Parels

Professioneel en snel geregeld

Effectief isolatiemateriaal

EPS Parels (geëxpandeerd polystyreenparels) zijn kleine korrels gemaakt van geëxpandeerd polystyreen, een kunststofmateriaal dat wordt gebruikt voor thermische isolatie in de bouwsector. Bij de na-isolatie van bestaande spouwmuren worden ze via gaten in de voegen van de gevel in de spouw geblazen. EPS Parels zijn goed bestand tegen weers- en temperatuursinvloeden, onderhoudsvrij en vermindert het transport van vocht naar de woning. Hierdoor behoudt EPS de isolatiewaarde gedurende de jaren omdat het isolatiemateriaal niet veroudert of verweert.

Voordelen van isoleren met EPS Parels

orange check markHoge isolatiewaarde: De Lambdawaarde is 0,034 W/mK en de RD-waarde bij 7cm spouwdikte is 2,01m² K/W en bij een losse laag in uw kruipruimte van 20cm 5,88m² K/W.
orange check markVochtbestendigheid: EPS-parels zijn waterafstotend en absorberen geen vocht. Dit helpt voorkomen dat vocht door de muren of uit de kruipruimte in de vloer trekt, wat schimmel- en schimmelproblemen tegen gaat.
orange check markHoudbaarheid: EPS-parels zijn duurzaam en behouden hun isolatiewaarde gedurende lange tijd zonder significante degradatie.
orange check markMilieuvriendelijk: EPS-parels kunnen 100% worden gerecycled en zijn milieuvriendelijker in vergelijking met sommige andere isolatiematerialen.
orange check markOngevoelig voor ongedierte: EPS-parels zijn ongevoelig voor knaagdieren en insecten.
orange check markNiet-toxisch: EPS-parels bevatten geen schadelijke chemicaliën en geven geen schadelijke dampen af, waardoor ze veilig zijn voor bewoners.

orange check markSnelle verwerking: Bijna altijd binnen 1 dag uitvoerbaar.
orange check markWaardevermeerdering van uw woning: Door isolatie maatregelen te treffen zal de waarde van uw woning toenemen.
orange check markKorte terugverdientijd: door de lage investeringskosten en het hoge rendement heeft u een korte terugverdientijd (gem. 3 tot 7 jaar, afhankelijk van hetgeen u laat isoleren).
orange check markBesparing: U kunt tot wel € XXX per jaar op uw energierekening besparen (afhankelijk van hetgeen u laat isoleren).

eps parels

Isoleren met EPS Parels levert u een besparing tot wel € 750 per jaar!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een adviesgesprek aan met één van onze adviseurs.

Type Woning
Tussenwoning
Hoekwoning
2 onder 1 kap
Vrijstaand
Besparing gas per jaar (m³)
80 m³
130 m³
170 m³
250 m³
Besparing bij gasprijs 3 Euro/m³
€ 250 per jaar
€ 390 per jaar
€ 500 per jaar
€ 750 per jaar

Wilt u meer weten? Wij helpen u graag op weg!

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:30 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday