Bodemisolatie

Professioneel en snel geregeld

Bodemisolatie leidt tot een verbetering van het wooncomfort; uw vloer zal niet langer koud aanvoelen en
levert u een besparing op uw energierekening. Daarnaast geeft het een waardevermeerdering van uw woning.

 Door het aanbrengen van een laag van EPS parels van min. 20 cm dikte op de zandgrond van de kruipruimte wordt optrekkende kou naar de vloer van uw woning tegen gehouden. Tevens worden er dan ventilatie roosters aangebracht zodat de kruipruimte goed geventileerd blijft om eventuele vochtproblemen op te lossen.

Voordelen bodemisolatie met EPS Parels

orange check markHoge isolatiewaarde: De Lambdawaarde is 0,034 W/mK en de RD-waarde bij 20cm dikte is 5,88m² K/W.
orange check markVochtbestendigheid: EPS-parels zijn waterafstotend en absorberen geen vocht. Dit helpt voorkomen dat vocht uit de kruipruimte in de vloer trekt, wat schimmel- en schimmelproblemen tegen gaat.
orange check markHoudbaarheid: EPS-parels zijn duurzaam en behouden hun isolatiewaarde gedurende lange tijd zonder significante degradatie.
orange check markMilieuvriendelijk: EPS-parels kunnen 100% worden gerecycled en zijn milieuvriendelijker in vergelijking met sommige andere isolatiematerialen.
orange check markOngevoelig voor ongedierte: EPS-parels zijn ongevoelig voor knaagdieren en insecten.
orange check markNiet-toxisch: EPS-parels bevatten geen schadelijke chemicaliën en geven geen schadelijke dampen af, waardoor ze veilig zijn voor bewoners.

orange check markSnelle verwerking: Altijd binnen 1 dag uitvoerbaar.
orange check markWaardevermeerdering van uw woning: Door isolatie maatregelen te treffen zal de waarde van uw woning toenemen.
orange check markKorte terugverdientijd: door de lage investeringskosten en het hoge rendement heeft u een korte terugverdientijd (gem. 2-3 jaar).
orange check markBesparing: U kunt tot wel € XXX per jaar op uw energierekening besparen.

Alles wat u moet weten over bodemisolatie met EPS Parels

Waarom is bodemisolatie met EPS parels de beste optie?
Omdat de bodem van uw kruipruimte koude grond is en deze kou trekt door uw vloer de woning binnen en stijgen dus uw stookkosten ongemerkt. Hiernaast bevatten kruipruimtes een hoge mate van vochtigheid die door de vloer omhoog komen kan bij een houten vloer. Maar ook bij een betonnen vloer zal het vocht tegen de onderkant van uw vloer condenseren. Door het vochtige klimaat dat daardoor ontstaat in uw kruipruimte trekt u ongewild ongedierte aan zoals zilvervisjes, ratten en muizen. Deze planten zich voort onder uw kruipruimte en kunnen uw uw woning binnen dringen.

Door de bodem te isoleren met EPS Parels, voorkomt u al deze ongemakken. Bodemisolatie met EPS Parels zorgt u ervoor dat de kou niet tegen de vloer aanslaat en vocht wordt tegengegaan. Een relatief lage investering met enorme voordelen!

Hoe werkt bodemisolatie met EPS parels?

Bij bodemisolatie komt er een laag van 20 cm op de zandgrond van de kruipruimte te liggen. Dit doen we door middel van een slang welke door het kruipluik uw kruipruimte ingeleid wordt. De EPS isolatieparels komen los te liggen (zonder te mixen met lijm) zodat u altijd nog toegang tot uw kruipruimte behoud. De EPS Parels sluiten de bodem volledig vochtdicht af.

Het isoleren van de bodem is een zeer eenvoudige isolatiemaatregel en kan altijd binnen één dag afgerond worden.

Onze adviseur komt graag kosteloos en vrijblijvend bij u thuis om uw kruipruimte te inspecteren en te bepalen of uw woning geschikt is voor deze isolatie maatregel. Blijkt na inspectie uw woning niet geschikt te zijn voor bodemisolatie? Dan is vloerisolatie een zeer geschikt alternatief.

 

eps parels in de hand
{Dakisolatie uitgevoerd met Purschuim. Volgens afspraak uitgevoerd en keurig werk geleverd.{
5
Thomas Klinkert
12/07/2023
{Top advies en zoals besproken uitgevoerd. Goed werk geleverd, heel blij mee. Aanrader!{
5
Justin ter Hoeve
17/07/2023

Met bodemisolatie bespaart u tot wel € 600 per jaar!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een adviesgesprek aan met één van onze adviseurs.

Meer besparen? Combineer bodemisolatie met:

Dakisolatie >>

Spouwmuurisolatie >>

Vloerisolatie >>

Type woning
Tussenwoning
Hoekwoning
2 onder 1 kap
Vrijstaand
Indicatieve kosten
€ 1.250
€ 1.400
€ 1.750
€ 2.500
Subsidie
€ 310
€ 320
€ 400
€ 600
Besparing energiekosten
€ 250
€ 300
€ 350
€ 400
Besparing CO2
450 Kg
500 Kg
600 Kg
900 Kg

Gemiddelde besparingen zijn gebaseerd op het genoemde type woning, met een HR-ketel, van geen isolatie naar goede isolatie. Gasprijs € 3,00 per m3 (prijspeil 2023). De werkelijke besparingen hangen af van je stookgedrag. Genoemde tarieven betreffen jaartarieven. Bron: Milieu Centraal.

Wilt u meer weten? Wij helpen u graag op weg!

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:30 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday