vloerisolatie

Professioneel en snel geregeld

Vloerisolatie leidt tot een verbetering van het wooncomfort; uw vloer zal niet langer koud aanvoelen en
levert u een besparing op uw energierekening. Daarnaast geeft het een waardevermeerdering van uw woning.

Na het aanbrengen van een laag PUR-schuim tegen het plafond van de kruipruimte (= onderzijde van de vloer) verliest de vloer geen warmte naar onderen en dit is dus zeker aan te raden als u vloerverwarming heeft. Daarnaast is de onderzijde van de vloer dan beter beschermd tegen vochtproblemen en kou. Hiermee blijft de temperatuur in uw woning gespaard en heeft u een heerlijk warme vloer in de winter. U voelt direct al het verschil!

Voordelen vloerisolatie met PUR schuim

orange check markHoge isolatiewaarde: De Lambdawaarde is 0,030 W/mK en de RD-waarde bij 14 cm dikte is 5,5m² K/W.
orange check markNaadloze afdichting: PUR-schuim kan worden aangebracht als een naadloze laag waardoor er geen kieren of koudebruggen zijn waar warmte kan ontsnappen.
orange check markLage dikte: PUR-schuim heeft in vergelijking met sommige andere isolatiematerialen een relatief lage dikte nodig om dezelfde isolatiewaarde te bereiken. Het is dus zeer geschikt voor vloerisolatie in ruimtes waar de beschikbare hoogte beperkt is.

orange check markWaterbestendigheid: Gesloten-cellig PUR-schuim is waterafstotend en kan vocht buitenhouden.
orange check markGeluidsisolatie: Naast thermische isolatie biedt PUR-schuim ook goede geluidsisolerende eigenschappen wat kan helpen om geluidsoverlast van onder de geïsoleerde vloer te verminderen.
orange check markSnelle verwerking: Altijd binnen 1 dag uitvoerbaar.
orange check markWaardevermeerdering van uw woning: Door isolatie maatregelen te treffen zal de waarde van uw woning toenemen.
orange check markKorte terugverdientijd: door de lage investeringskosten en het hoge rendement heeft u een korte terugverdientijd.
orange check markBesparing: U kunt tot wel € XXX per jaar op uw energierekening besparen.

Alles wat u moet weten over vloerisolatie met PUR schuim

Waarom is vloerisolatie met PUR-schuim de beste optie?
PUR-schuim heeft bijzonder goede isolerende eigenschappen en is in gespoten vorm naadloos aan te brengen. Hierdoor wordt de onderzijde van uw vloer hermetisch afgesloten. Doordat het ook vochtafstotend is kan er geen vocht meer door de vloer uw woning betreden. 

Zeker als u vloerverwarming heeft is dit de beste oplossing die de meeste besparing zal geven!

Hoe werkt vloerisolatie met PUR schuim?

Bij vloerisolatie wordt er met behulp van een hiervoor speciaal ontwikkelde geavanceerde machine een laag PUR-schuim tegen het plafond van de kruipruimte (= onderzijde van de vloer) aangespoten. De slang wordt door het kruipluik uw kruipruimte ingeleid. Onze medewerkers betreden de kruipruimte met speciaale beschermende kleding incl. maskers en zuurstof. De schuimlaag ontstaat door de reactie van twee componenten: PMDI en polyol. De gassen die bij dit proces vrij komen worden met behulp van speciale afzuigapparatuur afgezogen. Perfect Klimaat neemt dus alle wettelijke veiligheidsmaatregelen voor onze en úw veiligheid en gezondheid. Binnen enkele minuten nadat deze stoffen zijn samengevoegd, is het eindproduct PUR-schuim (polyurethaanschuim) een feit.

Het isoleren van de vloer is een eenvoudige isolatiemaatregel en kan binnen één dag afgerond worden.

Onze adviseur komt graag kosteloos en vrijblijvend bij u thuis om uw vloer te inspecteren en te bepalen of uw woning geschikt is voor deze isolatie maatregel. Blijkt na inspectie uw woning niet geschikt te zijn voor vloerisolatie? Dan is bodemisolatie een zeer geschikt alternatief.

pur schuim met hoge isolatiewaarde
{Dakisolatie uitgevoerd met Purschuim. Volgens afspraak uitgevoerd en keurig werk geleverd.{
5
Thomas Klinkert
12/07/2023
{Top advies en zoals besproken uitgevoerd. Goed werk geleverd, heel blij mee. Aanrader!{
5
Justin ter Hoeve
17/07/2023

Met vloerisolatie bespaart u tot wel € 850 per jaar!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een adviesgesprek aan met één van onze adviseurs.

Meer besparen? Combineer vloerisolatie met:

Dakisolatie >>

Spouwmuurisolatie >>

Bodemisolatie >>

Type woning
Tussenwoning
Hoekwoning
2 onder 1 kap
Vrijstaand
Indicatieve kosten
€ 2.250
€ 2.250
€ 2.500
€ 2.900
Subsidie
€ 550
€ 550
€ 650
€ 850
Besparing energiekosten
€ 450
€ 450
€ 500
€ 650
Besparing CO2
€ 450 Kg
€ 500 Kg
€ 600 Kg
€ 900 Kg

Gemiddelde besparingen zijn gebaseerd op het genoemde type woning, met een HR-ketel, van geen isolatie naar goede isolatie. Gasprijs 79 cent per m3 (prijspeil 2021). De werkelijke besparingen hangen af van je stookgedrag. Genoemde tarieven betreffen jaartarieven. Bron: Milieu Centraal.

Pur-Isolatie

Gemiddelde besparing:
€ 500* per jaar

De gemiddelde besparing per jaar met PUR-isolatie is ruim
€ 500 (* bij een gemiddelde gasprijs van € 3,00 / m³ in 2023). Met de grote kans dat de huidige gasprijzen nog verder zullen stijgen kan uw uw besparing in de toekomst dus nog hoger worden. Naast deze besparing levert PUR vloerisolatie u ook comfort en warme voeten op.

pur schuim isolatie onder dak

EPS Parels

Gemiddelde besparing:
€ 500* per jaar

EPS Parels (geëxpandeerd polystyreenparels) zijn kleine korrels gemaakt van geëxpandeerd polystyreen, een kunststofmateriaal dat wordt gebruikt voor thermische isolatie in de bouwsector.
EPS Parels zijn goed bestand tegen weers- en temperatuursinvloeden, onderhoudsvrij en vermindert het transport van vocht naar de woning. Hierdoor behoudt EPS de isolatiewaarde gedurende de jaren omdat het isolatiemateriaal niet veroudert of verweert.

eps parels in de hand

Wilt u meer weten? Wij helpen u graag op weg!

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:30 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday