Spouwmuurisolatie

Professioneel en snel geregeld
Door het volspuiten van uw spouwmuur met EPS Parels in combinatie met een speciaal hiervoor ontwikkelde lijm ontstaat er een compacte isolatielaag in de spouw (geen loze ruimtes meer). Hierdoor is de spouw optimaal geïsoleerd zonder koudebruggen. U heeft daardoor minder last van kou, vocht en schimmelplekken. Uw woning wordt milieuvriendelijker en krijgt dus een beter energielabel.
Spouwmuurisolatie zorgt voor een verbetering van uw wooncomfort; de temperatuur in uw woning zal stabiel blijven doordat er geen warmteverlies meer is via uw gevels en levert u een besparing op uw energierekening. Daarnaast geeft het een waardevermeerdering van uw woning

Voordelen spouwmuurisolatie met EPS Parels

orange check markHoge isolatiewaarde: De Lambdawaarde is 0,034 W/mK en de RD-waarde bij 7cm dikte is 2,06m² K/W.
orange check markVochtbestendigheid: EPS-parels zijn waterafstotend en absorberen geen vocht. Dit helpt voorkomen dat vocht in de muren trekt, wat schimmel- en schimmelproblemen tegen gaat.
orange check markKlimaat: Met spouwmuurisolatie houdt u uw wonig warm in de winter én koel in de zomer, kortom het hele jaar door een optimaal klimaat in huis.
orange check markGeluidsisolatie: Door de compacte isolatielaag die de EPS Parels met de lijm vormen vermindert het geluidsoverlast van buiten naar binnen.
orange check markHoudbaarheid: EPS-parels zijn duurzaam en behouden hun isolatiewaarde gedurende lange tijd zonder significante degradatie.
orange check markMilieuvriendelijk: EPS-parels kunnen 100% worden gerecycled en zijn milieuvriendelijker in vergelijking met sommige andere isolatiematerialen.
orange check markOngevoelig voor ongedierte: EPS-parels zijn ongevoelig voor knaagdieren en insecten.
orange check markNiet-toxisch: EPS-parels bevatten geen schadelijke chemicaliën en geven geen schadelijke dampen af, waardoor ze veilig zijn voor bewoners.
orange check markVerwerking:Kan aangebracht worden via zeer kleine boorgaten (18-20mm) in uw voeg.
orange check markSnelle verwerking: Altijd binnen 1 dag uitvoerbaar.

orange check markTerugverdientijd: door het hoge rendement heeft u een relatief korte terugverdientijd (gem. 4-6 jaar).
orange check markWaardevermeerdering van uw woning: Door isolatie maatregelen te treffen zal de waarde van uw woning toenemen.
orange check markBesparing: U kunt tot wel € XXX per jaar op uw energierekening besparen.

Alles wat u moet weten over spouwmuurisolatie met EPS Parels

Waarom is spouwmuurisolatie met EPS Parels de beste optie?
Een lege spouw is voorzien van lucht die een zeer lage isolatiewaarde heeft. Door de spouw te vullen met EPS Parels vermengd met lijm vervangen we de lucht voor een compacte isolatielaag waarna de spouw hermetisch wordt afgesloten door de spouw ventilatieroosters dicht te maken. T.o.v. andere isolatiematerialen geeft isoleren met EPS Parels de hoogste isolatiewaarde. Met een gemiddelde spouwdikte van 7cm kunt u een isolatiewaarde van 2,06m² K/W behalen. Daarnaast zijn EPS Parels het meest vochtbestendig en daarom het meest bestand tegen schimmels en rot. Dit komt omdat opgenomen vocht in uw muren kan ontsnappen. En dan zijn EPS Parels ook het meest milieuvriendelijk; na verwijdering kunnen de korrels 100% gerecycled worden.

Perfect Klimaat is vooruitstrevend en is daarom 1 van de isolatiebedrijven die gecertificeerd is om uw spouw Natuurvriendelijk te isoleren conform de wettelijke richtlijnen én u bespaart vele levens van vleermuizen en vogels.

Hoe werkt spouwmuurisolatie met EPS parels?

Tussen de buiten- en binnenmuur van een woning zit een holle ruimte (spouw). Deze ruimte kan gevuld worden met EPS Parels. Bij spouwmuurisolatie worden de EPS Parels in combinatie met een speciaal hiervoor ontwikkelde lijm via boorgaten in de voegen van de bestaande gevel in de spouw geblazen.

De lijm zorgt ervoor dat de EPS Parels op hun plek blijven en aan elkaar kleven en niet naar beneden kunnen zakken. Hierdoor wordt de ruimte (spouw) gevuld met EPS Parels die voor een perfecte compacte isolatielaag zorgen. Doordat wij de juiste mengverhouding hebben tussen de lijm en de parels kunnen wij garant staan dat er geen rotting ontstaat of ongedierte in de spouw kan komen. Wij maken gebruik van een bio-gecertificeerd lijm welke zorgt voor verbetering van de isolatiewaarde van de verkregen lijmmassa tussen de parels.

Één van de vele voordelen is ook dat het boorgat aanzienlijk klein is. Deze maken wij na afloop netjes dicht met dezelfde kleur specia als uw bestaande voeg, zodat u er na afronding van de werkzaamheden niets meer van ziet. Spouwmuurisolatie met EPS Parels beschadigt uw muren niet.

Het isoleren van uw spouwmuur kan bijna altijd binnen een dag gedaan worden en u hoeft niet thuis te blijven tijdens de werkzaamheden.

spouwmuurisolatie pistool in de muur
{Dakisolatie uitgevoerd met Purschuim. Volgens afspraak uitgevoerd en keurig werk geleverd.{
5
Thomas Klinkert
12/07/2023
{Top advies en zoals besproken uitgevoerd. Goed werk geleverd, heel blij mee. Aanrader!{
5
Justin ter Hoeve
17/07/2023

Met spouwmuurisolatie bespaart u tot wel € 600 per jaar!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een adviesgesprek aan met één van onze adviseurs.

Meer besparen? Combineer spouwisolatie met:

Dakisolatie >>

Bodemisolatie >>

Vloerisolatie >>

Type woning
Tussenwoning
Hoekwoning
2 onder 1 kap
Vrijstaand
Indicatieve kosten
€ 1.500
€ 1.500
€ 1.900
€ 2.900
Subsidie
€ 310
€ 320
€ 400
€ 600
Besparing energiekosten
€ 200
€ 210
€ 260
€ 390
Besparing CO2
450 Kg
500 Kg
600 Kg
900 Kg

Gemiddelde besparingen zijn gebaseerd op het genoemde type woning, met spouwmuurisolatie (Rd = 1,3) in een gemiddelde tussen-, hoek- of vrijstaande woning zonder gevelisolatie, met hr-combiketel en een binnentemperatuur van 17 graden Celsius (gemiddeld over dag en nacht van oktober tot en met april), bij een gasprijs van 3 euro per m3 gas (prijspeil 2023). Muuroppervlak tussenwoning 39 m2, hoekwoning/2-onder-1-kap 103 m2, vrijstaande woning 152 m2. Genoemde tarieven betreffen jaartarieven.

Wilt u meer weten? Wij helpen u graag op weg!

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:30 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday