Dakisolatie

Professioneel en snel geregeld

Waarom het dak isoleren?

Dankzij dakisolatie geniet u van veel voordelen, dakisolatie zorgt ervoor dat de warmte in je woning niet kan ontsnappen via het dak. Hierdoor kan men efficiënter verwarmen en verhoogt u het warmtecomfort in uw woning.
Via een niet-geïsoleerd dak kan tot wel 25% van de warmte in huis ontsnappen. Door het dak te isoleren, zorg u dus voor een flinke besparing op je stookkosten.
Dakisolatie vertaalt zich ook naar een hogere energiescore van uw woningen en daarmee de waarde van u woning. Niet onbelangrijk wanneer u de woning in de toekomst wil verkopen.

Kortom, dakisolatie is essentieel om uw huis energiezuiniger, comfortabeler en milieuvriendelijker te maken, evenals om de levensduur van uw dakconstructie te verlengen. Het is een investering die op lange termijn voordelen biedt voor zowel u als het milieu.

Voordelen dakisolatie met PUR-schuim of EPS Parels

orange check markDuurzaamheid: Met dakisolatie kunt u de hoogste besparing van alle isolatiemaatregelingen behalen.
orange check markHoge isolatiewaarde: De Lambdawaarde van PUR-schuim 0,030 W/mK en de RD-waarde bij 14 cm dikte is 5,5m² K/W en van EPS Parels is 0,034 W/mK en de RD-waarde bij 15cm dikte is 4,41m² K/W.
orange check markOngevoelig voor ongedierte: Zowel PUR-schuim als EPS-parels zijn ongevoelig voor knaagdieren en insecten.
orange check markWaardevermeerdering van uw woning: Door isolatie maatregelen te treffen zal de waarde van uw woning toenemen. Vooral dakisolatie levert daarbij een grote bijdrage.
orange check markTerugverdientijd: door het hoge rendement heeft u een relatief korte terugverdientijd (gem. 6-7 jaar).

orange check markBesparing: U kunt tot wel € XXX per jaar op uw energierekening besparen.

Alles wat u moet weten over dakisolatie

Dakisolatie vanaf de binnenzijde van uw woning is een veelvoorkomende methode om de energie-efficiëntie te verbeteren en het binnenklimaat comfortabeler te maken. Het isoleren van het dak van binnenuit kan echter met verschillende methoden en met verschilende materialen, afhankelijk van de specifieke situatie en het type dakconstructie. Hier zijn de belangrijkste stappen die Perfect Klimaat doorloopt bij het isoleren van het dak van uw woning:

  1. Inspectie en voorbereiding: Voordat u we beginnen, zal Perfect Klimaat een grondige inspectie van het dak uitvoeren om eventuele lekkages, schade of vochtproblemen te identificeren. Deze problemen moeten worden aangepakt voordat we kunnen beginnen met isoleren.
  2. Kiezen van isolatiemethodiek: Er zijn verschillende isolatiematerialen beschikbaar, waaronder EPS parels en gespoten PUR-schuim. Het juiste materiaal hangt af van factoren zoals uw budget, isolatiewaarde (RD-waarde), beschikbare ruimte en afwerking.
  3. Luchtdichtheid: Perfect Klimaat zorgt ervoor dat het dak luchtdicht is om warmteverlies te minimaliseren. Dit omvat het afdichten van kieren, scheuren en openingen rond dakramen, ventilatieopeningen, etc.
  4. Isolatie aanbrengen: De isolatie wordt aangebracht tegen het dakbeschot aan de binnenzijde van het dak. Perfect Klimaat zorgt ervoor dat de isolatie nauwkeurig wordt geïnstalleerd zonder kieren of openingen. Dit helpt om de thermische prestaties te optimaliseren.
  5. Afwerking: Nadat de isolatie is aangebracht, kunt u kiezen voor verschillende afwerkingsmaterialen, zoals gipsplaten of plafondtegels, om het esthetisch aantrekkelijk te maken.
eps parels in de hand

EPS Parels

Gemiddelde besparing:
€ 500* per jaar

EPS Parels (geëxpandeerd polystyreenparels) zijn kleine korrels gemaakt van geëxpandeerd polystyreen, een kunststofmateriaal dat wordt gebruikt voor thermische isolatie in de bouwsector.
EPS Parels zijn goed bestand tegen weers- en temperatuursinvloeden, onderhoudsvrij en vermindert het transport van vocht naar de woning. Hierdoor behoudt EPS de isolatiewaarde gedurende de jaren omdat het isolatiemateriaal niet veroudert of verweert.

pur schuim isolatie onder dak

Pur-Isolatie

Gemiddelde besparing:
€ 500* per jaar

De gemiddelde besparing per jaar met PUR-isolatie is ruim
€ 500 (* bij een gemiddelde gasprijs van € 3,00 / m³ in 2023). Met de grote kans dat de huidige gasprijzen nog verder zullen stijgen kan uw uw besparing in de toekomst dus nog hoger worden. Naast deze besparing levert PUR vloerisolatie u ook comfort en warme voeten op.

Hoe werkt dakisolatie met EPS parels?

Aanbrengen van EPS Parels
De dak isolatie zal worden aangebracht aan de binnenzijde van het dak van uw woning. Door middel van panlatten zal eer een raggelwerk worden gemaakt tussen de draagbalken van het dak. Dit raggelwerk zal worden afgetimmerd met gipsplaten waarna er een ruimte zal ontstaan, tussen het dakbeschot en de nieuw aan te brengen gipsplaten van +/- 15cm (afhankelijk van de dikte van de draagbalken van het dak). Deze ruimte zal worden volgeblazen met HR++ EPS parels in combinatie met lijm waarna er een compacte isolatielaag zal ontstaan tussen het dakbeschot en de nieuw aangebrachte gipsplaten.

Afwering
Als afwerking van de gipsplaten kunt u er voor kiezen de gipsplaten te schilderen of te stucen, afhankelijk van de esthetische en functionele eisen van de ruimte.

Hoe werkt dakisolatie met PUR-schuim?

Aanbrengen van het PUR-schuim
Het PUR-schuim wordt in vloeibare vorm gespoten tegen het dakoppervlakte tussen de draagbalken van het dak. Het schuim begint te expanderen zodra het wordt aangebracht en vult gelijkmatig de ruimte tussen de draagbalken van het dak en dakconstructie.

Uitharden
Het schuim heeft tijd nodig om uit te harden en zijn isolerende eigenschappen te verkrijgen. De uithardingstijd is 5 minuten waarna een eventuele tweede laag er overheen kan worden aangebracht.

Afwerking
Na het uitharden kan het overtollige schuim worden bijgesneden en verwijderd.
Het dak kan worden afgewerkt met gipsplaten of een ander geschikt materiaal, afhankelijk van de esthetische en functionele eisen van de ruimte.

{Dakisolatie uitgevoerd met Purschuim. Volgens afspraak uitgevoerd en keurig werk geleverd.{
5
Thomas Klinkert
12/07/2023
{Top advies en zoals besproken uitgevoerd. Goed werk geleverd, heel blij mee. Aanrader!{
5
Justin ter Hoeve
17/07/2023

Met dakisolatie bespaart u tot wel € 1.500 per jaar!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een adviesgesprek aan met één van onze adviseurs.

Meer besparen? Combineer spouwisolatie met:

Dakisolatie >>

Bodemisolatie >>

Vloerisolatie >>

Type woning
Tussenwoning
Hoekwoning
2 onder 1 kap
Vrijstaand
Indicatieve kosten
€ 3.000
€ 3.500
€ 4.400
€ 5.000
Subsidie
€ 900
€ 1.100
€ 1.350
€ 1.500
Besparing energiekosten
€ 300
€ 500
€ 600
€ 700
Besparing CO2
450 Kg
500 Kg
600 Kg
900 Kg

Gemiddelde besparingen zijn gebaseerd op het genoemde type woning, met spouwmuurisolatie (Rd = 1,3) in een gemiddelde tussen-, hoek- of vrijstaande woning zonder gevelisolatie, met hr-combiketel en een binnentemperatuur van 17 graden Celsius (gemiddeld over dag en nacht van oktober tot en met april), bij een gasprijs van 3 euro per m3 gas (prijspeil 2023). Muuroppervlak tussenwoning 39 m2, hoekwoning/2-onder-1-kap 103 m2, vrijstaande woning 152 m2. Genoemde tarieven betreffen jaartarieven.

Wilt u meer weten? Wij helpen u graag op weg!

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:30 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday